Tüm Üyelerimize Duyurulur
Çay Fabrikalarına yönelik, aşağıdaki konularda 6 Mart Çarşamba günü borsamızda eğitim verilecektir. Tüm üyelerimiz eğitime davetlidir.
ÇAY FABRİKALARINDA BUHAR KULLANIMI, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ TASARRUFU
1. Çay Üretiminde Buhar Kullanımı ( Genel Bilgi ):
- 1 kg kuru çay için enerji tüketimi
2. Kazan Dairesi:
- Degazör ve besi suyu sistemi
- Kaliteli buhar üretimi ve ısıl verimliliğin artırılması
- Kazan dairesi cihaz ve armatürlerinin seçiminde dikkat edilecek hususlar
- Kazan dairesi verimlilik izleme ve kontrolü
3. Buhar Dağıtımı, Kondens Tahliyesi ve Uygulama Örnekleri:
- Kondenstoplar, türleri ve cihazlara göre uygun seçim
- Kondens pompaları
- Hava atıcı ve vakum kırıcı uygulamaları
4. Kondens Tahliyesi ve Kondenstoplar
- Kondenstop türleri ve seçimi, uygulama örnekleri
- Kondens pompaları
5. Basınç Düşürme ve Sıcaklık Kontrolü
- Vana türleri ,seçimi ve montajında dikkat edilecek hususlar
6. Eşanjörler ve Sıcak Hava sistemlerinde Yaşanan Sorunların Ortadan Kaldırılması ve Isıl Verimliliğin Artırılması
7. Buhar Sayaçları; Türleri ve Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
8. Çay Üretim Aşamaları
9. Soldurma Sistemleri Ve Buhar Uygulamaları
-Taze çay yapraklarını soldurma işlemi
10. Fermantasyon Sistemleri
-Çaylarda fermantasyon işlemi
11. Çay Kurutma Sistemlerinde Buhar Kullanımı ve Enerji Verimliliği
-Kıvrılmış ve fermente olmuş çay yapraklarının kurutulması
12. Çay fabrikalarında flaş buhar üretimi ve uygulama yerleri
13. Çay Fabrikalarında Verimlilik Artırma ve Enerji Tasarrufu Konusunda Pratik Notlar