Tüm Üyelerimize Duyurulur
Çay Fabrikalarına yönelik, aşağıdaki konularda 24 Ocak Çarşamba günü borsamızda eğitim verilecektir. Tüm üyelerimiz eğitime davetlidir.
Konu Başlıkları
ÇAY FABRİKALARINDA BUHAR KULLANIMI, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ TASARRUFU
1. Çay Üretiminde Buhar Kullanımı ( Genel Bilgi ):
- 1 kg kuru çay için enerji tüketimi
2. Kazan Dairesi:
- Degazör ve besi suyu sistemi
- Kaliteli buhar üretimi ve ısıl verimliliğin artırılması
- Kazan dairesi cihaz ve armatürlerinin seçiminde dikkat edilecek hususlar
- Kazan dairesi verimlilik izleme ve kontrolü
3. Buhar Dağıtımı, Kondens Tahliyesi ve Uygulama Örnekleri:
- Kondenstoplar, türleri ve cihazlara göre uygun seçim
- Kondens pompaları
- Hava atıcı ve vakum kırıcı uygulamaları
4. Kondens Tahliyesi ve Kondenstoplar
- Kondenstop türleri ve seçimi, uygulama örnekleri
- Kondens pompaları
5. Basınç Düşürme ve Sıcaklık Kontrolü
- Vana türleri ,seçimi ve montajında dikkat edilecek hususlar
6. Eşanjörler ve Sıcak Hava sistemlerinde Yaşanan Sorunların Ortadan Kaldırılması ve Isıl Verimliliğin Artırılması
7. Buhar Sayaçları; Türleri ve Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
8. Çay Üretim Aşamaları
9. Soldurma Sistemleri Ve Buhar Uygulamaları
-Taze çay yapraklarını soldurma işlemi
10. Fermantasyon Sistemleri
-Çaylarda fermantasyon işlemi
11. Çay Kurutma Sistemlerinde Buhar Kullanımı ve Enerji Verimliliği
-Kıvrılmış ve fermente olmuş çay yapraklarının kurutulması
12. Çay fabrikalarında flaş buhar üretimi ve uygulama yerleri
13. Çay Fabrikalarında Verimlilik Artırma ve Enerji Tasarrufu Konusunda Pratik Notlar