Fiziksel ve Kimyasal Analiz Laboratuvar Birimimiz; 15.01.2013-01.03.2013 tarihleri arasında Çaykur Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nün düzenlediği Siyah Çay Analizlerinde Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programı’na katılmıştır.
Katılım sağlanan analiz parametreleri ve sonuçları aşağıdaki gibidir.
Sıra No |
Analiz Adı |
Kullanılan Metot |
Z skoru |
Z skoru değerlendirme |
1 |
Nem (Rutubet) Oranı |
TS 1562 |
0,36 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
2 |
Kuru Madde |
TS 1561 |
-0,38 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
3 |
Su Ekstraktı |
TS ISO 9768 T1-2003 |
-0,54 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
4 |
Toplam Kül |
TS 1564 |
-0,70 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
5 |
Suda Çözünen Kül |
TS 1565 |
0,46 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
6 |
Suda Çözünen Külde Alkalilik |
TS 1567 |
0,10 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
7 |
Ham Selüloz |
İŞLETME İÇİ METOT(KAL.MT07) |
0,70 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|
8 |
Toplam Toz |
İŞLETME İÇİ METOT(KAL.MT10) |
-1,09 |
│Z│≤ 2 Başarılı Performans; analiz uygundur
|